Apr
01
2012

Jag har skaffat båt

Jag har skaffat båt! Det hade jag inte ens kunnat föreställa mig skulle hända bara för något år sedan. Men nu har jag slagit till på en liten stilig motorbåt på drygt fem meter. Oerhört stolt är jag så klart och jag kan knappt vänta tills det börjar bli lite varmare så det går att åka ut på en ordentlig tur. Men så har jag kommit att tänka på en sak. Flytväst. Självklart kan en säkerhetsmedveten person som jag inte ge mig ut på sjön i en båt som trots allt går ganska fort relativt sin storlek. Frågan är bara vilken typ av väst jag ska satsa på. De där seglarvästarna kan ju slitas av om ramlar ur en båt som går fort. Dessutom så blir vattnet stenhårt när man börjar komma upp i farter över 30 knop har jag hört. Något som ökar risken för att man slås medvetslös. Då måste man helt enkelt ha en väst som sitter kvar ordentligt och håller upp huvudet ovanför vattenytan. Jag kanske ska ta och kolla upp det hör lite noggrannare med någon verkligen kan sina saker.

Leave a Reply